понеділок, 29 серпня 2016 р.

Орієнтовна потреба замовника - більше тисячі одиниць танків Т-72.

Україна збирається модернізувати танки Індії - ЗМ

 
Орієнтовна потреба замовника - більше тисячі одиниць танків Т-72.


Україна та Індія відпрацьовують плани щодо розширення військово-технічного співробітництва, сторони ведуть переговори за програмою модернізації танків Т-72 збройних сил Індії, повідомило агентству Інтерфакс-Україна джерело в оборонному секторі.
"Індійська сторона проявляє інтерес у розміщенні замовлення на модернізацію Т-72 в Україні. На цей час сторонами ведуться переговори щодо організації співробітництва. Орієнтовна потреба індійського замовника в модернізованих Т-72, ​​за деякими оцінками, оцінюється в більш ніж тисячу одиниць", - йдеться в повідомленні.

За даними джерела, у числі основних вимог індійського замовника - проведення ремоторизації бронетехніки із заміною двигуна на український 6ТД-2 потужністю 1200 к.с., а також оснащення танків системою кондиціонування і автономною енергоустановкою.

Т-72 "Урал" - наймасовіший у світі основний бойовий танк другого покоління, був розроблений і виготовлявся Уралвагонзаводом (Нижній Тагіл, РФ), перебуває на озброєнні країн колишнього Радянського Союзу.

Експортувався до країн Варшавського договору, у Фінляндію, Індію, Іран, Ірак і Сирію. Модифікації Т-72 випускалися за ліцензією в Югославії, Польщі, Чехословаччині та Індії, які, у свою чергу, також їх експортували.

Індія входить до числа давніх і найбільш перспективних партнерів України у ВТС. У 2009 році сторонами був підписаний один з найбільших контрактів обсягом близько $400 млн на ремонт і модернізацію 105 машин Ан-32 індійських ВПС. Раніше індійська сторона вже озвучила зацікавленість в активізації двостороннього ВТС щодо трансферу технологій, розвитку в Індії виробництва військової продукції за сприяння українських підприємств, а також у сфері спільних наукових військових розробок.

Україна ставить своїм завданням забезпечити до 2019 року п'ятикратне збільшення обсягів ВТС з Індією з доведенням його обсягів до $500 млн в рік.