понеділок, 29 серпня 2016 р.

ГПУ готує кримінальне провадження через трагедію, яка сталася в зоні АТО. У справі щодо розслідування трагедії під Іловайсько...

Через два роки зроблена експертиза щодо Іловайська

 
ГПУ готує кримінальне провадження через трагедію, яка сталася в зоні АТО.


У справі щодо розслідування трагедії під Іловайськом завершена унікальна судова військова експертиза, яка дозволить готувати передачу кримінальної справи в суд. Про це під час зустрічі з родичами загиблих під Іловайськом повідомив перший заступник генпрокурора Дмитро Сторожук, передає прес-служба ГПУ.

Сторожук підкреслив, що експертиза тривала майже рік і до неї притягувався 31 провідний експерт, зокрема з Міноборони, Антитерористичного центру СБУ, Нацгвардії і Держприкордонслужби. Як заявили в Генпрокуратурі, наявність експертизи дозволяє готувати кримінальне провадження для направлення справи до суду.

Нагадаємо, раніше Генштаб представив хронологію "Іловайського котла".

Бої під Іловайськом розпочалися два роки тому - влітку 2014 року, напередодні Дня незалежності, а 15 вересня міністр оборони України заявив про вихід сил АТО з Іловайська Донецької області.

За офіційними даними військової прокуратури, під Іловайськом загинули 459 бійців АТО, ще 478 отримали поранення. За неофіційними, кількість жертв могла досягати 1000 осіб.

ГПУ готує кримінальне провадження через трагедію, яка сталася в зоні АТО.