середу, 7 грудня 2016 р.

Сума завданих державі збитків складає близько 15 млн грн. У середу, 7 грудня, під час обшуку у складських приміщеннях у смт. К...

ГПУ знайшла 1300 тонн цукру, викраденого зі сховищ Аграрного фонду чотири роки тому

 
Сума завданих державі збитків складає близько 15 млн грн.


У середу, 7 грудня, під час обшуку у складських приміщеннях у смт. Кирнасівка Тульчинського району Вінницької області правоохоронці виявили близько 1 тис 300 тонн цукру -піскуі, що був викрадений чотири роки тому зі сховищ ДСБУ «Аграрний фонд». Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Під час проведення обшуку було встановлено, що на цукор-пісок відсутня відповідна документація, а також зафіксовано сліди його перепакування та вивезення для приховування його походження.
Сума завданих державі збитків складає близько 15 млн грн.
Управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України розслідує привласнення цукру-піску, належного «Аграрному фонду», в особливо великих розмірах за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах).
Нагадаємо, колишньому керівнику Аграрного фонду України та трьом директорам комерційних структур у жовтні 2015 року повідомили про підозру в заволодінні понад 521 млн грн, які були призначені для закупівлі цукру.
18 травня 2016 року стало відомо, що за махінації з цукром на 300 млн грн був затриманий заступник прокурора Київської області Олександр Колесник. Його взяли під варту та відсторонили від посади.
Крім того, у червні 2016-го суд заарештував підприємця, причетного до розкрадання цукру "Аграрного фонду" на 300 млн грн, і призначив заставу 4,8 млн грн.
ГПУ скерувала до суду обвинувачення стосовно чотирьох екс-посадовців.