понеділок, 31 жовтня 2016 р.

У NASA підтвердили, що наша планета протягом 15 днів - з 15 по 29 листопада 2016 року - буде в повній темряві. За даними NASA,...

У листопаді Землю на два тижні покриє повна темрява, - NASA

 
У NASA підтвердили, що наша планета протягом 15 днів - з 15 по 29 листопада 2016 року - буде в повній темряві.


За даними NASA, цей феномен довгий час викликав суперечності у астрономів, але врешті-решт, вони повідомили, що світ спостерігатиме дивну подію 15 листопада о 3:00, яка продовжиться, ймовірно, до 4:45 вечора 30 листопада. Фахівці вважають, що це затемнення є результатом астрономічних подій між Венерою і Юпітером, повідомляють "Українські реалії" з посиланням на Патріоти України.

Чарльз Болден, глава NASA, опублікував 1000-сторінковий документ, який у всіх подробицях пояснює очікувана подія спеціально для Білого дому.

Звіти стверджують, що Венера і Юпітер будуть дуже тісно взаємодіяти між собою, і різницею між ними буде всього 1 градус. Венера обійде Юпітер з південного заходу, що призведе до того, що Венера буде світити в 10 разів яскравіше, ніж Юпітер.

І цей світ буде сильно нагрівати гази на Юпітері, що, в свою чергу, викличе відповідну реакцію. В результаті реакції газ випустить небачене раніше величезна кількість водню в космос, який увійде в контакт з Сонцем приблизно о 2:50 ранку.

У момент контакту водню з Сонцем, на поверхні відбудеться потужний вибух, який сильно вплине на температуру, збільшивши її аж до 9000 градусів Цельсія на одну мить.

В результаті такої високої температури Сонце змінить колір і стане синюватого відтінку, і буде потрібно, принаймні, 14 днів, щоб Сонце знову повернулося до свого колишнього вигляду Червоного Гіганта.

Тим часом, світло від Сонця буде набагато тьмяніше, ніж зазвичай, і люди відчують зміни вже тільки після 2:58 ранку 15 листопада.

Ми не очікуємо якихось серйозних наслідків в результаті затемнення. Єдиний ефект, яке ця подія надасть на Землю, буде підвищення температури на 6 - 8 градусів.

В основному це вплине на полярні шапки. Немає ніяких причин для занепокоєння. Ця подія буде схожа на зимовий період на Алясці- сказав Болден.