четвер, 25 серпня 2016 р.

Крім Кривого Озера, нагадаю, що було ще Качине озеро у столиці. Це коли виступу містян проти забудови організовано протидіяли тітушки за...

Чи можливий реванш старої міліції?

 
Крім Кривого Озера, нагадаю, що було ще Качине озеро у столиці. Це коли виступу містян проти забудови організовано протидіяли тітушки за підтримки районної поліції та підрозділів НГ(?)


На щастя, там не було смертей.

Але можна констатувати - Хатія Деканоїдзе не виконує роль стримувальниці-противаги впливу умовного «Авакова». Практики старої міліції продовжуються, чи за командою і через кадри міністра МВС, чи за замовленнями приватних шахраїв. 

Поліція являє собою конгломерат людей зі зброєю, котру слабо контролює грузинське начальство, і котру стримує, в основному, небезпека наразитися на народний гнів. Крім оцього гніву, котрий живиться пам'яттю Небесної сотні, усі інші противаги є вторинними.

***

І ще варто розуміти. Це не тільки моя думка, це думка аналітиків у силових структурах - конкурентах, так от саме стара міліцейська гвардія може стати соціально-кадровою базою для реваншу проросійських сил. Є відомості, що міліцейська верхівка, що утікла до Москви, за підтримки росіян активно допомагає блокувати розслідування щодо злочинів співробітників МВС проти Майдану, допомагає переатестовуватися тощо. 

Утеча з-під домашнього арешту ключового свідка у справі про убивство Вербицького та моє викрадення - це досягнення саме цієї таємної мережі, котра діє з території ворожої нам держави.

Більше того, плануються не тільки захисні, а й наступальні дії. Ментами уже ведеться робота щодо підготовки придушення потенційних противників «мусорського реваншу». Зокрема, несподіваною ілюстрацією стала помилка, коли ці списки відкрито вивісили у одному із райвідділів Києва - там були як прості активісти, так і чинні бійці добробатів МВС та СБУ.

Справу зараз намагаються зам'яти, але хто хотів, міг переконатися, КОГО саме вважають своїм ворогом старі мусора, і що вони продовжують свою сумнівну працю.
***
Я страшенно вдячний усім журналістам, котрі розповсюджують інформацію про реальний стан справ у силових органах. У деякі речі важко повірити, бо вони утаємничені і політизовані водночас. Утім, у агресію Росії ми теж свого часу не вірили з подібних підстав.