четвер, 10 листопада 2016 р.

Порошенко заявив, що винні покарані  Президент України Петро Порошенко вибачився перед президентом Білорусі Олександром Лукаше...

У Лукашенка заявили, що Порошенко вибачився за інцидент з літаком Бєлавіа

 
Порошенко заявив, що винні покарані 


Президент України Петро Порошенко вибачився перед президентом Білорусі Олександром Лукашенком за інцидент з літаком "Бєлавіа". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Лукашенка. Як повідомляється, Порошенко і Лукашенко, за ініціативою української сторони, провели телефонну розмову, в ході якої співрозмовники обговорили порядок денний двосторонніх відносин, перспективи розвитку торговельно-економічного співробітництва. "Петро Порошенко приніс вибачення за інцидент з цивільним літаком авіакомпанії "Бєлавіа" і поінформував президента Білорусі, що винні покарані. Глави держав домовилися, що відповідні служби найближчим часом проведуть консультації про співпрацю в області безпеки для запобігання подібних інцидентів надалі", - йдеться в повідомленні. 

Крім того, глави держав домовилися про особисту зустріч до кінця року. "Міністерствам закордонних справ Білорусі та України дано доручення визначити відповідну дату для організації заходу на найвищому рівні, який заплановано провести до закінчення нинішнього року", - йдеться в повідомленні.


 Також співрозмовники обговорили організацію роботи по мирному вирішенню конфлікту в Україні. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна згодна відшкодувати збитки за інцидент з білоруським літаком.