середу, 12 жовтня 2016 р.

Голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс під час інтерв'ю заявив, що Кабміну потрібно більше приділяти уваги Закарпатській о...

Голова облради припустив, що Закарпаття може і не бути у складі України

 
Голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс під час інтерв'ю заявив, що Кабміну потрібно більше приділяти уваги Закарпатській області, якщо він хоче бачити її у складі України.


Про це він сказав під час інтерв'ю, текст якого опубліковано на сайті Закарпатської облрадиї, повідомляють "Українські реалії" з посиланням на "Українську правду". 
Говорячи про дороги, Рівіс обурився, що сусідській Львівській області виділяється більше коштів з бюджету.
Він розповів, що Закарпатська облрада зверталась до Міністерства інфраструктури, прем’єр-міністра Володимира Гройсмана і Верховної Ради про те, щоб Закарпаття включили в експеримент, згідно якого кошти з перевиконань надходжень від митниці йшли на розбудову наших доріг.
За словами Рівіса, міністерство відмовило.
"І от сакраментальна фраза заступника міністра: "Якщо ми будемо надавати Вам кошти з понадпланових показників від митниці на розбудову доріг, то бюджет України буде не виконаний". Тобто, на їх думку, Закарпатська облрада і адміністрація недалекі в цьому питанні", - розповів він.
Коли журналіст зазначив, що Закарпаттю потрібно більше представників у Верховній Раді для лобіювання інтересів регіону, Рівіс сказав: "Я розумію це такякщо уряд хоче бачити Закарпаття у складі України, то вони повинні не забувати, що наш край існує".
Після цього він додав, що Закарпаття має отримувати "кошти на рівні з усіма регіонами України".